Throwing an Earthbreaker (Thunder and Fang) en dual-wielding

4

Dit is mijn eerste keer dat ik Pathfinder speel (of welke D & D-gerelateerde dan ook), dus ik ben nog aan het leren (we beginnen volgende week). Ik heb al een heleboel dingen aan de GM gevraagd en deze was een 'eerste', dus hij wist niet hoe hij moest antwoorden. Hij zei dat hij ernaar zou kijken maar daarvoor (en om hem te helpen) besloot ik hier te vragen. Sorry voor de muur van tekst!

We zullen 'Rise of the Runelords' spelen en ik ben een Shaonti-bloedrager aan het maken. Gebaseerd op de overlevering van de race en mijn idee van de char, besloot ik om met de 'Thunder and Fang' stijl van vechten te gaan, wat in feite betekent dat je een aardebreker plus een klar . Let wel, de aardlekschakelaar is een wapen met twee handen, en de klar is zoiets als een Asssassin's Creed verborgen mes (dus het is aan je hand vastgemaakt), maar het is niet verborgen lol.

Het achtergrondverhaal van mijn personage (dat werd geschreven voordat ik iets wist over heldendaden en statistieken) heeft de klus die aardeverleider naar een vijand gooit, mist het en moet de klar gebruiken om het af te maken. Best cool (6 pagina's lang, liefdesmuur van teksten lol).

Dus ging ik daarna naar de char sheet en probeerde mijn best om te kijken of ik dat soort vechtstijl kon laten werken. Zoals jullie zouden zeggen, ik vraag RAW anwsers, als dat mogelijk is (maar RAI zou ook leuk zijn).

Ik weet deze tabel al over het hanteren van 2 wapens:

  • Normale boetes: -6 / -10
  • Off-hand wapen is licht: -4 / -8
  • Two-Weapon Fighting feat: -4 / -4
  • Off-hand wapen is licht en Two-Weapon Fighting feat: -2 / -2

Ik ben van plan om ook de Thunder and Fang prestatie te krijgen.

Het zou de aardebreker als eenhandige worden behandeld, en de klar als een licht wapen. Aangezien de voorwaarden voor deze prestatie Weapon Focus op beide wapens met zich meebrengen, zou dat de straffen verlagen tot een vrij onschadelijk -1 / -1.

Nice! Dit zijn de vragen:

  • VOORDAT je de Thunder and Fang-prestatie haalt, is de aardlekschakelaar nog steeds een wapen met twee handen voor mij. Betekent dit dat ik niet in staat zal zijn om dualistisch te werken? De klar zou aan mijn hand worden vastgemaakt, maar zou volkomen nutteloos zijn, tenzij ik besloot de aardlekschakelaar te laten vallen (of te gooien)?

  • Gebaseerd op deze vraag , gooien een niet-ontworpen wapen impliceert een -4-straf. Het is een volledige ronde-actie voor tweehandige en een standaardactie voor eenhandige. Als ik de Thunder and Fang-prestatie heb, kan ik een aardlekschakelaar gebruiken alsof het een wapen met één hand is. ' Geldt dat voor werpregels? (zoals, wordt het een standaardactie?)

  • Ik heb hier al heel wat berichten gelezen over het gooien van niet-meestal werpbare wapens, maar deze lijkt ook anders.

    Mijn bloedrager zal waarschijnlijk de betovering leren 'Wapen teruggeven zodra hij kan, dus denk hier aan als een koning van de berg-hamerworp (wc3 lol).

    Bedankt!

        
    reeks Fiote 12.08.2016 / 06:44

    2 antwoord

    6

    Een typisch wezen dat de feat Thunder and Fang of iets dergelijks mist < em> can not gebruik tegelijkertijd een typische aardlekschakelaar en klar

    De aardlekschakelaar is een wapen met twee handen, maar de "traditionele klar geldt als een licht houten schild met harnaspennen [ en de] metaalklar telt als een licht stalen schild met pantserspaken." De beschrijving van het lichtscherm omvat dit: "Je riem een schild op je onderarm en grijp het met je hand.Het gewicht van een licht schild laat je andere voorwerpen in die hand dragen, hoewel je er geen wapens mee kunt gebruiken. ' Dus de typische u -voor bijvoorbeeld u met slechts twee handen en geen Thunder en Fang feat-gewoon kan any niet gebruiken em> tweehandig wapen (zoals een aardlekschakelaar) terwijl je tegelijkertijd een licht schild (zoals een klar) gebruikt.

    Een wezen kan echter een aardlekschakelaar hanteren die is ontworpen voor een wezen van één grootte kleiner dan de wielder als een wapen met één hand (bijvoorbeeld een medium schepsel dat een kleine aardlekschakelaar hanteert) of zelfs < em> twee groottecategorieën die kleiner zijn dan de wielder als een licht wapen (bijv. een Medium schepsel met een Tiny earth breaker), maar wanneer een dergelijk ongeschikt groot wapen wordt gebruikt, dan lijdt het wezen een -2 straf of een -4 straf op aanvalsrollen mee, en natuurlijk neemt de schade van het wapen aanzienlijk af.

    (Merk op dat ik niet weet hoe de trainingsmontering eruit ziet voor de prestatie Thunder en Fang, maar ik vermoed dat het veel staren en rondkijken met zich meebrengt, dat wil zeggen, de instructeur zegt: "Oké, neem deze klar en hanteer deze aardebreker, "zend een gemompel door de verzamelde barbaren.Een barbaarse stagiair zegt:" Eh ... ik kan het niet, kerel. "Het werkt niet op die manier." De instructeur raakt de stagiair met een aardlekschakelaar hanteerde er een -handig, volgt met een klap van de klar en zegt: "Nu. Het is." "Of misschien trainen medium krijgers gewoon met kleine aardlekschakelaars om te starten? Ongeacht: zo'n training is buiten em> Pathfinder 's traditionele bereik sowieso.)

    Een wezen dat een aardlekschakelaar als een wapen voor één hand kan gebruiken, kan de aardlekbreker werpen als een wapen met één hand

    Tenzij er een speciale beperking is voor de mogelijkheid die de mogelijkheid biedt om de aardlekschakelaar met één hand te gebruiken - en er is nee een dergelijke beperking vermeld voor de prestatie Thunder and Fang -a thrown wapen wordt met dezelfde inspanning gegooid als het wordt gebruikt. Maar een gegooid wapen dat niet bedoeld is om te gooien (dat wil zeggen, een wapen met een bereikincrement van ) lijdt aan extra beperkingen, waarvan het belangrijkste is dat het typische wezen er niet meer dan één kan werpen per ronde, zelfs als het een nieuwe kan tekenen na het slingeren van de eerste, hoewel de -4 straf op aanval ook mee kan slepen.

    Zo kan een wielder die een aardlekschakelaar met één hand gebruikt, die aardlekschakelaar werpen alsof het een wapen met één hand is zonder een bereikstoename: de wielder neemt een standaardactie om het te werpen, de wielder lijdt -4 penalty op de aanvalsrol en het wapen beschikt over een bereik van 10 ft.

    Als een wezen meerdere aardingsbrekers in een ronde wil gooien, is een manier een combinatie van de prestatie Snelle trekking en de verschillende +1 throwing earth breakers . Visueel dat best cool is, maar de inzet om dit te doen goed en de onredelijk hoge kosten zullen deze specifieke tactiek buiten het bereik van de meeste wezens brengen.

        
    antwoord gegeven 12.08.2016 / 11:29
    3

    Als je een wapen met twee handen bent, kun je een earth breaker niet dualeren zonder de Thunder and Fang feat.

    De prestatie is meestal over het samen gebruiken van de twee wapens (earth breaker en klar) maar de eerste zin van de Benefit-sectie ...

    You can use an earth breaker as though it were a one-handed weapon.

    ... stelt er geen beperkingen aan. Dus, het is niet "gebruik het alleen als met één hand als je dubbel hanteert ", het is "gebruik het als eenhandig onder alle omstandigheden ".

    Dit zou het geval zijn bij het gooien.

    (In feite zou het ook dual-gebruik van een paar aardlekschakelaars omvatten ... maar bij de hogere, niet-lichte boete)

        
    antwoord gegeven 12.08.2016 / 08:51