Kan ik de controle nakijken na struikelen?

5

Ik kan nergens vinden wanneer ik mijn touwvaardigheid kan gebruiken om iemand vast te binden.

Ik weet dat het voor de hand ligt dat als ze arbeidsongeschikt zijn, ik dit zou moeten betwijfelen, maar ik vraag me af of ik, nadat ik ze heb laten vallen en ze vatbaar zijn, een touwcontrole kan uitvoeren.

    
reeks Sakki 02.02.2012 / 14:06

3 antwoord

4

Ik zou dat als een nee beschouwen, niet direct. Ook al is een personage / monster mogelijk gevoelig, dat betekent niet dat hij zichzelf niet kan verdedigen. Gevoelige wezens kunnen zelfs aanvallen in melee (met wat moeite) of spreuken uitbrengen als ze een lege hand hebben.

link

Daarom denk ik niet dat iemand eenvoudig een gevoelig personage met een touw kan binden, althans gemakkelijk.

Je zou het voorgevoelig wezen waarschijnlijk een kansenaanval kunnen aanbieden (lijkt aangewezen omdat het voorgevoelig schepsel waarschijnlijk is bewapend terwijl de touwgebruiker slechts een touw met zijn handen vasthoudt) als de touwgebruiker een grapple of een aanrakingsaanval probeert te plegen en het slachtoffer en dan laat ze een touw-check gebruiken om het doel te verbinden met een DC naar keuze (vermoedelijk vrij hoog of tegengesteld door een escape artist-check van het gevoelig schepsel.)

Op die manier geef je de speler de kans om de gewenste taak midden in de strijd uit te voeren tegen een eenvoudig gevoelig doelwit, met een bepaald risico, maar dat lijkt mij volkomen eerlijk gezien de voordelen van iemand die beperkt is in op die manier.

    
antwoord gegeven 02.02.2012 / 14:36
3

Ik zou willen beweren dat je iemand niet kunt vastbinden nadat je hem hebt overgeslagen. Je zou ze in een soort van pin moeten worstelen, en terwijl karakter A de pin behoudt, maakt karakter B de touwbinding. Niet zeker welke versie je speelt, maar in de Pathfinder zijn er regels om van een reis naar een speld te gaan.

    
antwoord gegeven 02.02.2012 / 15:30
2

Volgens de RAW moet het personage gedurende 10 ronden worden vastgezet terwijl je hem vastbindt. Bekijk de grapple-regels.

Als een DM zou ik waarschijnlijk een huisregel nemen om de tijd te verkorten als een tweede teken de punaise bewaarde terwijl de eerste de koppeling deed. In een niet-gevechtsituatie kon ik afzien van de meerdere ontsnappingscontroles die een personage normaliter zou krijgen.

    
antwoord gegeven 02.02.2012 / 16:29