Als ik mijn paspoort verlies in de VS en de I94, hoe kan ik dan bewijzen dat ik de Amerikaanse bodem heb verlaten?

10

Ik ben onder het Visa Waiver-programma en toen ik met de auto de VS binnenkwam, kreeg ik een groenboekformulier eraan, de I94W. Dit is de krant om in te leveren wanneer ik de VS zal verlaten, het bewijs dat ik de VS verlaat.

Maar wat als ik mijn paspoort kwijtraak? Ik zou de I94 tegelijk verliezen. Als ik een nieuw paspoort krijg tijdens mijn verblijf in de VS, zal ik in dit nieuwe paspoort geen I94 hebben. Hoe kan ik doen wanneer ik ga vertrekken, aan de grens of later? Ik vlieg niet zo met een vliegticket, want een bewijs dat ik heb achtergelaten is geen optie.

Dus, hoe te bewijzen en te signaleren dat ik de VS verlaat als ik de I94 niet inlever omdat ik mijn paspoort verloren ben?

    
reeks Vince 23.02.2015 / 03:55

2 antwoord

6

U kunt een aanvraag indienen om een verloren I-94 te vervangen door I-102 in te dienen. Het is echter erg duur. Het is misschien de moeite waard om de I-94 website te raadplegen voor het geval ze het daar hebben, in welk geval u het kunt afdrukken; hoewel het onwaarschijnlijk is in jouw geval.

Hoe verlaat u de Verenigde Staten? Volgens deze pagina , hoef je als je niet door de lucht vliegt, een I-94. Maar als je over land vertrekt, moet je een I-94 inleveren, dus je moet misschien een vervanger kopen. Of misschien, als u het niet inlevert, kunt u proberen het op te lossen met CBP de volgende keer dat u probeert in te voeren, met het bewijs dat u Canada of Mexico bent binnengekomen.

    
antwoord gegeven 23.02.2015 / 22:19
6

Ik heb de ambassade van de VS gemaild (in de stad waar ik verbleef voordat ik de VS bezocht) en hun antwoord was dat zodra ik de Amerikaanse bodem heb verlaten, er geen procedure is om een vertrek te melden in het geval van verloren I94. Ze voegden eraan toe dat een stempel die ik kreeg toen ik een ander land binnenkwam (in mijn geval de landgrens overstak naar Canada) genoeg was om te bewijzen dat ik de VS verliet.

Voor een volgend bezoek aan de VS zal ik de toegangsstempel als bewijs behouden en kan ik deelnemen aan de voorwaarden van het Visa Waiver Programma (geen visum aanvragen).

    
antwoord gegeven 30.04.2015 / 18:11