Shadowrun 5, fysieke omgeving Illusies

7

Ik ben verward over illusie-spreuken in SR5. Het rulebook stelt dat illusies geen directe permanente schade veroorzaken, maar bijwerkingen zoals pijn, misselijkheid of verlies van balans en / of indirecte schade kunnen veroorzaken (bijv. Een man die probeert over een illusionaire brug te lopen zal ten val komen, maar een illusionair geweer kan alleen pijn veroorzaken die niet langer duurt dan de illusie, het kan niet doden).

Eerlijk genoeg. Zeg nu dat een magiër Trid Phantasm cast, een fysieke AoE-spreuk. Hij kan elk gebied in zijn gezichtsveld kiezen en in feite een realistische illusie creëren van alles wat hij (de magiër) eerder heeft gezien. Het hoeft alleen maar in een bol te passen met een straal gelijk aan de krachtbeoordeling van de spreuk. De magiër kan de AoE met een complexe actie verplaatsen, zolang deze wordt volgehouden. Toch moet het in het gezichtsveld van de magiër zijn. Dat is me duidelijk.

Nu zijn hier mijn vragen, en laten we aannemen dat het doelwit zijn weerstandscontrole tegen de illusie heeft gefaald:

  • Zijn mensen buiten het gezichtsveld van de magiër die nog steeds door de Illusie wordt beïnvloed? Aan het begin van het hoofdstuk over Illusies staat dat sommige illusies 'de zintuigen beïnvloeden van iemand die het onderwerp van de betovering waarneemt', dwz de AoE waarneemt. Maar in de alinea over AoE-effecten staat: "Als een mogelijk doelwit buiten uw visie valt (bijvoorbeeld achter een scherm), worden ze niet beïnvloed."
  • Als het doelwit eerder van de illusionaire brug af valt, denkt het dan dat het nog steeds op de brug loopt totdat de betovering eindigt of het uit het gezichtsveld van de magiër valt? Of meer aannemelijk, zal het vallen, maar de brug van onderaf zien en "*****" denken? De laatste creëert een ander probleem:
  • Als het doelwit vecht tegen een illusionaire vijand, zal het dan de aanvallen van de vijand voelen? Zo ja, zal de pijn schade aan het dobbelbad veroorzaken? Als dat zo is, moet de illusie dan echt schade aanrichten alsof het echt is, met de schade later verdwijnend? Als de Illusie een zwaard in melee pareert, zal het zwaard van het doelwit door het zwaard van de illusie gaan of stoppen? Als het passeert, beseft het doelwit dat het een illusie bestrijdt en stopt, krijgt het een nieuwe weerstandscontrole, ziet het automatisch de illusie door? Als het door de illusie heenziet, wordt het dan nog steeds beïnvloed door de pijn en wondaanpassingen en kan de illusie verdere pijn veroorzaken?
  • Dus eigenlijk is mijn vraag: hoe echt is in termen van regels een fysiek Trid-fantasma?

    Dit is een reddit-bespreking van Trid Phantasm , dat is erg gerelateerd.

        
    reeks user27133 07.02.2016 / 04:07

    1 antwoord

    2

    Ja, op fysieke spreuken worden ze beïnvloed

    Als u de zijbalk "Fysieke illusies" van pag. 290 zou je vinden.

    Physical illusion spells create actual images or alter physical properties, such as light or sound.

    Het veranderen van licht en geluid zou van invloed zijn op iedereen die de fysieke illusie kan waarnemen. De magiër hoeft alleen het doelwit van de AOE te zien om de spreuk uit te spreken. Dus als je op een hoek van een gebouw bent, kun je de illusie van een konijn op de weg tegenover je laten verschijnen en de mensen die je aan de andere kant van de hoek niet kunt zien, zouden het kunnen zien .

    Ze zouden het waarschijnlijk weten als ze eenmaal zijn gevallen

    Trid Phantasms zijn multi-sense spreuken, dus je zou er een kunnen casten die alle zintuigen zou kunnen beïnvloeden om het lijken te laten lijken alsof ze echt zijn, maar nadat een echte aanraking / druk werd toegepast, hoewel de persoon zou de druk kunnen voelen die hij niet zou ophouden. Stel je voor dat je een vel hangend papier aanraakt: er is een gevoel van contact en lichte druk, maar het geeft het bijna meteen. In dit geval zou het fantoom onmiddellijk geven, omdat het niet echt fysiek kan zijn (en dus schade kan aanrichten).

    Er zou een gevoel zijn, maar geen schade

    De aanvallen kunnen pijn veroorzaken, ja, maar het zou geen echte schade zijn. Er zou dus geen wijziging in de dobbelsteenpool zijn.

    Het zwaard zou door de illusie gaan.

    Dus, voor zover alle zintuigen gaan, is het echt. Maar er is geen daadwerkelijke fysieke schade / concussing, dus niet van invloed op de dobbelsteen. Zou geweldig kunnen zijn voor 'enhanced interrogations'.

        
    antwoord gegeven 12.02.2016 / 18:19