Schadedaling en Sint-sjabloon

2

Ik spreek momenteel met de DM en een andere speler en we zijn het niet eens. Ik bekijk de Saint-sjabloon, hier vermeld . Het probleem is dat mij verteld wordt dat op niveau 12+ de Heilige slechts 10 / kwaad zou verwerven en dat is het dan. De redenering is dat deze DR's elkaar vervangen in plaats van gewonnen. Ik geloof dat een heilige de 10 / slechte EN 5 / magie zou moeten ontvangen.

Mijn DM en de andere speler citeren hier de laatste regel in de regels voor schadebeperking:

If a creature has damage reduction from more than one source, the two forms of damage reduction do not stack. Instead, the creature gets the benefit of the best damage reduction in a given situation.

Mijn argument is dat dit de gegeven situatie niet ondersteunt, omdat dit gaat over dezelfde type bonussen zoals het gebruik van twee ringen van vuurbestendigheid om een absurd niveau van weerstand te verkrijgen.

Welke van ons is hier correct?

    
reeks Peter Derouen 11.01.2016 / 19:10

2 antwoord

8

Dit is een muggenkrab, maar ik ben er niet zeker van of een heilige van hoge kwaliteit DR 5 / magie heeft. Als je de tafel leest die je hebt gekoppeld, lijkt het erop dat de DR 5 / magie wordt toegepast op een heilige met een HD tussen 4 en 7. Zodra de HD van de heilige hoger is dan 7, lijkt de tabel te impliceren dat de DR 5 / magie eigenlijk is gaat weg (vervangen door DR 5 / evil en later DR 10 / evil). Dit zou een beetje een rare manier zijn om die kracht te laten werken - er zijn maar heel weinig vaardigheden in D & D die verdwijnen als je levels wint - maar het is iets waar je misschien aan moet denken.

Laten we aannemen dat bovenstaande nitpick is opgelost. Een heilige uit een hoog niveau kan zowel DR 10 / evil als DR 5 / magic hebben, maar hij kan niet allebei tegelijk gebruiken. De heilige krijgt "het voordeel van de beste schadebeperking in een bepaalde situatie."

Als een heilige op hoog niveau wordt aangevallen met een magisch langzwaard, dan helpt de DR 5 / magie niet maar de DR 10 / slechte wil. De beste schadebeperking in deze situatie is de DR 10 / evil. De heilige negeert de eerste 10 beschadigde punten.

Als een hooggeplaatste heilige wordt aangevallen door een imp, dan is de DR 5 / magie de beste schadebeperking in die situatie. De heilige negeert de eerste 5 beschadigde punten.

Als een heilige op hoog niveau wordt geraakt door een vallende rots, dan is de DR 10 / evil de beste schadebeperking in die situatie. De heilige negeert de eerste 10 schadepunten. ( Niet de eerste vijftien.)

    
antwoord gegeven 11.01.2016 / 20:37
2

Je hebt beide, maar ze stapelen niet.

U profiteert van wat DR het beste is, op het moment van de schade. Dus je hebt een DR van 10 / kwaad, tenzij dat wordt overgeslagen * (in dat geval is je DR 5 / magie).

  • Merk op dat in de DR-notatie de tekst achter de schuine streep aangeeft wat de schadereductie negeert ( link ).
antwoord gegeven 11.01.2016 / 20:37