UK Standard Visitor Visa voor Indonesische staatsburgers (visa-national)

6

Bewerkt zodat het in overeenstemming is met forum:

Ik ben een Britse burger die momenteel op Bali, Indonesië woont. Ik woon bij mijn Indonesische vriend, waar we allebei werken. Ik ben van plan om rond Pasen rond 10 dagen terug te gaan naar het VK om mijn vrienden en familie te bezoeken en we willen graag dat mijn vriend ook kan komen. We hebben gekeken naar het aanvraagproces, maar we zijn enigszins bezorgd over de vraag of zijn visumaanvraag succesvol zal zijn of niet.

Onze belangrijkste zorg is de bankafschriften die nodig zijn om te bewijzen dat hij de middelen heeft om de vakantie naar het VK te ondersteunen. Helaas heeft hij geen bankrekening omdat hij zich niet kan registreren voor een bankrekening op Bali (hij heeft geen inwoner van Bali voor wie hij oorspronkelijk uit West-Java komt, en zonder de bewonerskaart kan hij geen account openen), dus zijn geld wordt bewaard op mijn bankrekening. We leven samen, dus huur en rekeningen worden van die rekening betaald. De enige betaling die hij alleen op zich doet, is elke maand voor zijn motorfiets. Zou het voldoende zijn om mijn bankafschriften te tonen? Ik begrijp dat dit me in wezen zijn sponsor maakt voor de reis (ik begrijp dat het mogelijk is voor een derde partij - in dit geval ik - om zijn vakantie te sponsoren). Er moet ook worden opgemerkt dat ik de afgelopen 5 maanden alleen een Balinese bankrekening heb gehad als daarvoor, en dat ik op mijn KITAS wachtte, dus mijn verklaringen zouden alleen zover gaan.

    
reeks Rosie 29.11.2016 / 07:41

1 antwoord

3

Er zijn veel vragen, dus ik zal proberen ze allemaal afzonderlijk te beantwoorden:

'you'll leave the UK at the end of your visit' - is a letter from his employer stating that he is due to go back into work after our holiday enough proof?

Geen. Dat is het niet. Mensen breiden vaak hun bladeren uit terwijl ze op vakantie zijn, enz. Dus deze brief is niet zo sterk van bewijs. Sterk bewijs zou zijn familiebanden, een bedrijf dat hij moet runnen, eigendom dat hij moet beheren, enz.

Een letter van tewerkstelling echter, met vermelding van de positie van uw partner, hoe lang hij daar heeft gewerkt , de hoogte van zijn salaris geeft blijk van banden.

>

Een brief van het kantoor waarin staat dat hij weer aan het werk moet gaan, zou alleen werken als het kantoor een deel van zijn reis sponsort of betaalt, in welk geval (naast de brief die u noemde) een andere vereist zou zijn met vermelding van het soort ondersteuning.

We don't want to book a flight before his visa is approved, just in case.

Ook dat zou u niet moeten doen. Bij de meeste visumaanvragen is alleen een vlucht reserveren vereist, maar sommige consulaten vereisen een volledige reservering. U kunt dit controleren door het lokale kantoor te bellen; en @GayotFow kan op dit punt misschien een beetje meer autoritair beantwoorden.

'you're able to support yourself and any dependents for the duration of your trip' - I understand that this should be shown with bank statements. We share our bank account here as he is not from Bali and can therefore not open a bank account in Bali as he doesn't have a Bali resident card(he can only open a bank account in West Java, where he is from).

So, can we show my bank statements?

'you're able to pay for your return or onward journey and any other costs relating to your visit' - I suppose this relates to the bank statement question above.

Deze twee zijn gerelateerd. Houd er rekening mee dat elke sollicitant wordt beoordeeld op zijn eigen individuele omstandigheden. In jouw geval ben je effectief de sponsor van je partner op deze reis - in zoverre dat alle financiën op jouw naam staan. Ik zou overwegen om een beëdigde verklaring van steun op te stellen met vermelding van uw gegevens en die van uw partner en dat u bereid bent de kosten van de reis van uw partner op zich te nemen.

Finally, should we provide a letter stating that we are travelling together and that we will be visiting my family and that we are both working in Bali (I have a KITAS) so we are obviously going to come back and we can afford the trip?

Deze brief zou uw aanvraag niet helpen, ik zou deze persoonlijk niet opnemen omdat deze geen bewijs kan leveren dat toereikend is voor de aard en het doel van uw reis. Alleen omdat je KITAS hebt, wil dat nog niet zeggen dat je partner terugkomt.

We plan on spending a couple of days in London so we can see my brother and my friends and we will be staying with my brother, before heading down south to stay with my family there.

My parents have a house there and I use that address as my home address, so would that suffice as proof as to where he is staying?

Ah, hier is iets goeds. U kunt uw ouders een brief laten sturen waarin staat dat zij weten dat u met uw partner aankomt (samen met zijn gegevens) en dat zij overeenkomen om u beiden in hun woonplaats te ontvangen (bewijs van woonplaats zoals een akte, hulpprogramma betalingen in de naam van uw ouder, belastingontvangsten, enz.) en bovendien als ze in staat zijn om - ze willen toevoegen dat ze ook bereid zijn om de kosten van uw reis te dekken.

Nu, gezien al het bovenstaande, moet ik zeggen dat uw aanvraag een hoog risico inhoudt - het is heel gemakkelijk voor u en uw partner om naar Engeland te gaan, te trouwen en voor hem een de-facto immigrant te zijn. Er is natuurlijk niets mis met jou trouwen met wie je ook kiest, alleen maar dat het soort visum en het soort onderzoek dat aan die aanvragen wordt gegeven anders is dan alleen maar dat we samen op vakantie gaan.

    
antwoord gegeven 29.11.2016 / 08:15