Voor Shapeshift Variant Druids, wat gebeurt er met uitrusting gedragen door de nieuwe vorm?

6

De Shapeshift-variant druid uit Player's Handbook II, pp39-41, vervangt wild-shape en metgezel van dieren functies met een snelle actie omvormen in verschillende vormen, met verschillende mogelijkheden.

De mogelijkheid niet neemt regels over van andere vormen die van vorm veranderen, en vermeldt slechts één keer wat er gebeurt met versleten of gedragen kleding:

...All your held, carried, or worn gear melds into your new form and becomes nonfunctional until you return to your normal form...

Hij heeft de mogelijkheid om rechtstreeks naar een andere vorm met een vormverschuiving te veranderen of naar zijn normale vorm. Dus, in de veronderstelling dat een personage in een vorm is veranderd, dan gereedschappen, zoals barding of armor, of een magische ketting, wat gebeurt er met de uitrusting wanneer hij van vorm verandert, naar zijn normale vorm of naar een andere vorm van een vormverandering, nogmaals? Als de uitrusting is versmolten met zijn nieuwe vorm, welke vorm is dan zijn 'normale' vorm met betrekking tot die uitrusting? Wanneer het 'unmeld' is, waar is het dan?

Wat ik zou leuk vinden om te gebeuren, is dat de uitrusting die in een shapeshifted vorm gedragen wordt, versmelt met zijn nieuwe vorm, of normale vorm, totdat hij weer terugkeert naar de shapeshifted vorm, maar ik zie geen regels hoe dan ook.

    
reeks Chemus 04.09.2016 / 18:30

2 antwoord

4

(Kon geen expliciete RAW vinden om dit te ondersteunen)

U heeft gelijk als u zegt dat ' de mogelijkheid geen regels van andere vormveranderende mogelijkheden overneemt ', en dat het ook niet als zodanig is gelabeld.

Als u echter de andere algemene regels voor het wijzigen van vormen vergelijkt, ziet u het volgende (alle nadruk mijnen):

Alternatieve vorm en Vorm wijzigen Monster Abilities

Any gear worn or carried by the creature that can’t be worn or carried in its new form instead falls to the ground in its space. If the creature changes size, any gear it wears or carries that can be worn or carried in its new form changes size to match the new size. (Nonhumanoid-shaped creatures can’t wear armor designed for humanoid-shaped creatures, and viceversa.) Gear returns to normal size if dropped.

Dit is duidelijk anders dan de Shapeshift -klassefunctie. Merk op dat er hier geen effect is op melding.

Standaarddruid wilde vorm

Any gear worn or carried by the druid melds into the new form and becomes nonfunctional. When the druid reverts to her true form, any objects previously melded into the new form reappear in the same location on her body that they previously occupied and are once again functional. Any new items worn in the assumed form fall off and land at the druid's feet.

Dit is in essentie hetzelfde gedrag als de Shapeshift variant, met de toegevoegde expliciete verklaring dat versnelling verkregen in de 'niet-echte' vorm wegvalt wanneer je teruggaat naar je ware vorm. p>

Transformation Spells zoals Alter-Self , Polymorph en Shapechange

When the change occurs, your equipment, if any, either remains worn or held by the new form (if it is capable of wearing or holding the item), or melds into the new form and becomes nonfunctional. When you revert to your true form, any objects previously melded into the new form reappear in the same location on your body they previously occupied and are once again functional. Any new items you wore in the assumed form and can’t wear in your normal form fall off and land at your feet; any that you could wear in either form or carry in a body part common to both forms at the time of reversion are still held in the same way. Any part of the body or piece of equipment that is separated from the whole reverts to its true form.

Juist, dus we zien opnieuw het "melding versnelling" effect, en nogmaals, het is alleen van toepassing op versnellingen die in de ware vorm worden gedragen - alles dat in een alternatieve vorm wordt gewonnen valt weg wanneer je teruggaat (tenzij je het kunt dragen of vasthouden in op dezelfde manier in beide vormen).

Aan de hand van deze voorbeelden zie ik twee mogelijke interpretaties (welke je in principe gebruikt, komt neer op de call van je GM en je stijl in de groep):

De "Power Gamer" -interpretatie

Andere vermeldingen van het effect van 'melding uitzenden' vermelden expliciet dat het alleen van toepassing is op de ware vorm, terwijl dit afwezig is in de Shapechange variant. Door deze omissie opzettelijk te nemen, kun je concluderen dat dit effect op elke vorm werkt - waardoor je druïde effectief een andere inventaris voor elke vorm kan hebben. Bovendien zou je kunnen beweren dat de Shapechange variant-druïde niet echt een echte vorm heeft, omdat hij voor onbepaalde tijd in een van zijn vormen kan blijven ...

Deze interpretatie maakt deze functie veel sterker en zorgt voor minder omslachtige gameplay als je magische voorwerpen wilt gebruiken om elke vorm te buffen (omdat je druïde zich geen zorgen hoeft te maken over het aantrekken van harnassen en het dragen van amuletten, riemen en ringen de tijd dat hij verandert - en ook waar hij ze de rest van de tijd moet dragen ...).

Het kan echter gemakkelijk worden misbruikt, waardoor je druïde verandert in de pakjesmuleer / wandelzak van het feest ...

De "Als het kwaakt als een eend" Interpretatie

Er lijken twee verschillende thema's te zijn voor vormveranderingen in 3.5E - een zonder het 'melding-uitrustings'-effect (dat vooral van toepassing is op monsters), en een ander daarmee - wat vooral van toepassing is op pc's en NPC's. Alle andere beschrijvingen van dit effect maken altijd een duidelijk onderscheid tussen de 'ware vorm' en alternatieve effecten en passen het effect alleen toe op transformaties van de ware vorm. Het lijkt meer in evenwicht om dezelfde behandeling ook voor de druïde variant toe te passen - vooral omdat de beschrijving van dit kenmerk de term 'ware vorm' gebruikt, wat suggereert dat ongeacht de tijd die hij daadwerkelijk in die vorm doorbrengt, de druïde er nog steeds één heeft.

Deze optie is minder krachtig, maar heeft minder invloed op de spelsaldo. Het kan je druïde dwingen om te investeren in wilde bepantsering die van vorm verandert met hem, en misschien een aantal van zijn alternatieve vormen laten dragen door andere leden van de partij.

Hoe dan ook, ik zou de GM willen vragen om items die relevant zijn voor beide vormen (zoals magische amuletten of riemen) toe te staan om 'niet-gelimiteerd' en functioneel in verschillende vormen te blijven, dus je hoeft niet meerdere exemplaren van elk te hebben (voor optie 1), of afhankelijk van een bondgenoot om je voor en na elke verandering te kleden (voor optie 2) - ze kunnen natuurlijk meer kosten dan standaard magische items voor deze extra mogelijkheid ...

    
antwoord gegeven 04.09.2016 / 21:02
2

Dat het normale formulier van druid het druid origineel formulier

is

De druïde alternatieve klasse heeft shapeshift ( Player's Handbook II 39-41) impliceert dat de normale vorm van een druïde de vorm van de druïde is wanneer de druïden niet het bovennatuurlijke vermogen gebruiken vormverandering om een van de opgesomde vormen aan te nemen, zoals een roofdiervorm of een luchtvorm. Dat wil zeggen, de beschrijving lijkt te synchroniseren met normaal en origineel - "Als je bewusteloos wordt geslagen of wordt gedood in een gedaanteverwisselde vorm, keer je terug naar je oorspronkelijke vorm" -, dus ik denk dat het veilig is om aan te nemen met normaal betekent het spel wanneer de druïde niet een moord-dier is in plaats van een andere betekenis.

Dus, bijvoorbeeld, een menselijke druïde met deze alternatieve klasse-eigenschap die de vorm van een roofdier aanneemt, neemt vervolgens aan dat de luchtvorm nog steeds de normale (of oorspronkelijke ) menselijke vorm heeft druïde vorm.

"Maar hoe zit het met de spullen van die druïde?"

Omdat "[a] ll je gedragen, gedragen of versleten uitrusting versmelt met je nieuwe vorm en niet meer functioneert totdat je terugkeert naar je normale vorm" (40), maakt het niet uit hoeveel keer jij - een druïde - gebruik de bovennatuurlijke vaardigheid om verschillende vormen aan te nemen, elke keer dat je dat doet, "versmelt je spullen in je nieuwe vorm ... totdat je terugkeert naar je normale vorm."

Er is eenvoudig geen optie om, bijvoorbeeld, nog steeds armor te dragen die is aangetrokken in roofdiervorm nadat je de vormverandering hebt gebruikt om vanuit de lucht vorm te nemen en vervolgens de vorm van roofdieren aan te nemen opnieuw . Het is pas wanneer je terugkeert naar de normale vorm wanneer alles in één keer beschikbaar is, het pantser dat je in roofdiervorm hebt aangetrokken (voordat je de antenne nam en voordat je weer roofdier vorm nam) misschien aan je voeten op je plein verscheen (omdat het won ' t past een menselijke druïde of de al bestaande harnas van de originele vorm).

    
antwoord gegeven 04.09.2016 / 21:04