Casting terwijl verblind in D & D 5e

6

Ik speel een Wild Magic Sorcerer die een Wand of Wonders heeft gekregen - randomness ftw! Hoe dan ook, ik heb mezelf per ongeluk verblind door de toverstaf te gebruiken. In mijn volgende beurt, nog steeds blind, wil ik Acid Splash inzetten op een doelwit. Kan ik dit doen? Ik heb de persoon eerder aangevallen, hij is niet verplaatst, ik heb voor Acid Splash gekozen omdat de spreuk "een doelwit dat je kunt zien" niet nodig heeft, in tegenstelling tot Hold Person bijvoorbeeld. Ik had een lijn van effect, geen zichtlijn, maar ik denk niet dat ik het nodig heb voor deze betovering.

De DM wilde me niet laten casten, tenzij ik me omdraaide om te zien of ik de vijand had aangevallen of een bondgenoot die ernaast stond.

We konden hier niet echt een antwoord op vinden, dus schakelde ik over op Ray of Frost en rolde met nadeel, want dat is alles wat Blindness doet met je aanvallen.

Kan iemand me naar de juiste pagina in de PHB wijzen of me gewoon vertellen wie gelijk heeft? (Ik weet dat de DM altijd zijn eigen uitspraken kan doen.)

    
reeks BlackHawk 30.06.2016 / 10:59

3 antwoord

10

Er staat niets in de PHB dat zegt dat je dat niet kunt.

Blinded (PHB 290)
• A blinded creature can’t see and automatically fails any ability check that requires sight.
• Attack rolls against the creature have advantage, and the creature’s attack rolls have disadvantage.

De verblinde toestand belet niet dat je een spreuk per se cast.

Toen u erop wees dat bepaalde spreuken zoals Hold Person expliciet 'een doel dat u kunt zien' vermelden. Elke factor die voorkomt dat u het doelwit ziet, maakt de spreuk onbruikbaar.

Zoals u ook al aangaf, heeft Acid Splash niet zo'n vereiste. Spelbeschrijvingen stelt dat je een bal zuur gooit maar geen aanvalsrol nodig hebt, dus je bent ook veilig voor het tweede effect van geblindeerde.

Houd er rekening mee dat de regels voor gezichtslijn nog steeds van toepassing zijn, zie doelen PHB 201.
Ondanks de naam van de gezichtslijn gaat het over wanden en andere objecten die het zicht belemmeren, niet de toestand van uw ogen.

    
antwoord gegeven 30.06.2016 / 11:17
4

PHB-pagina 211:

You hurl a bubble of acid. Choose one creature within range, or choose two creatures within range that are within 5 feet o f each other. A target must succeed on a Dexterity saving throw or take 1d6 acid damage.

De spreidingsbeschrijving zegt niets over hoeven te zien.

PHB-pagina 290:

Blinded
• A blinded creature can’t see and automatically fails any ability check that requires sight.
• Attack rolls against the creature have advantage, and the creature’s attack rolls have disadvantage.

Verblind worden maakt ook geen enkele opmerking over spellcasting als geheel, alleen over het maken van aanvalsrollen.

Zolang het doel niet beweegt en er niets is dat de zichtlijn kan blokkeren, stopt niets RAW je met casten.

    
antwoord gegeven 30.06.2016 / 11:25
0

RAW is behandeld in andere antwoorden. Dit is de manier waarop ik het zou hebben afgehandeld:

Ik zou willen dat je een spreukaanval maakte met een nadeel ten opzichte van DC: 10 of DC: 15 (waarschijnlijk DC: 10 als je een lager niveau had omdat ik een aardige DM ben). Als dit lukt, treft en werkt de spreuk normaal. Als dat niet het geval is, "spreidt" de spreuk een aantal voet gelijk aan het verschil tussen de gelijkstroom en de rol (richting bepaald door een d12-rol) vanuit het midden van dat vierkant. Iedereen die op het veld staat, slaagt als normaal, maar met voordeel.

Hierdoor is het waarschijnlijk dat je de vijand toch raakt (het spel moet leuk en uitdagend zijn, niet vervelend), maar voegt een beetje willekeur toe omdat je blind bent (dit zou gevolgen moeten hebben voor statuseffecten).

    
antwoord gegeven 30.06.2016 / 15:35