Moet je een Mage's Sword actief leiden?

5

Ik keek naar Mage's Sword en merkte op dat in de spreidingsbeschrijving wordt aangegeven of je Richt het niet, het zwaard keert naar je terug. De spellingbeschrijving stelt ook dat het zwaard zijn doel blijft aanvallen als je geen standaardactie gebruikt om het naar een nieuw doelwit te leiden. Hieronder staan de relevante secties van de spellingbeschrijving.

If the sword goes beyond the spell range from you, goes out of your sight, or you are not directing it, it returns to you and hovers.

en

Each round after the first, you can use a standard action to switch the sword to a new target. If you do not, the sword continues to attack the previous round's target.

Is er enige niet-gespecificeerde actie die moet worden ondernomen om te voorkomen dat het zwaard het doelwit aanvalt en niet naar u terugkeert?

Betekent dit dat als je de betovering twee keer uitspeelt, alleen de meest recentgerichte zwaardaanvallen, terwijl de ander terugkomt omdat je niet de leiding hebt?

    
reeks shufly 13.09.2017 / 01:36

3 antwoord

10

Hoewel de taal een beetje vreemd is, denk ik dat de beschrijving probeert te zeggen dat het zwaard zal aanvallen welk doelwit er wordt aangewezen als het wordt geworpen, en dat er geen actie nodig is om dat doel elke ronde aan te vallen. Het benoemen van een nieuw doel vereist een standaardactie. De enige keer dat de 'return to caster'-clausule wordt geactiveerd, is wanneer het aangewezen doelwit niet langer beschikbaar is (dood, buiten bereik of zicht) en de werper tijdens zijn beurt geen nieuw doelwit heeft aangewezen (hetzij omdat alle geldige doelen, of die geen nieuw doelwit willen aanduiden of geen standaardacties beschikbaar hebben).

    
antwoord gegeven 13.09.2017 / 02:25
1

Nee, dat doet u niet. Tenzij u doelen wilt wijzigen

Die zin over het terugbrengen van het zwaard heeft al eerder voor verwarring gezorgd, maar houd in gedachten dat het zwaard van Mage op dezelfde manier werkt als Spiritueel Wapen op veel verschillende manieren, inclusief over hoe het terugkeert naar jou. Je richt het zwaard als je besluit dat het een vijand moet aanvallen, zoals beschreven in deze regel:

The sword strikes at any opponent within its range, as you desire, starting in the round that you cast the spell. The sword attacks its designated target once each round on your turn.

Terwijl Spiritueel wapen daar een ander woord gebruikte:

A weapon made of force appears and attacks foes at a distance, as you direct it (...) Each round after the first, you can use a move action to redirect the weapon to a new target. (...) If the weapon goes beyond the spell range, if it goes out of your sight, or if you are not directing it, the weapon returns to you and hovers.

Door een ander woord daar te gebruiken (verlangen in plaats van richting), veroorzaakte de spreuk deze verwarring.

Het zwaard wordt gericht als je het richt om een wezen aan te vallen, en zal niet "ongericht" worden tenzij dat schepsel sterft, wanneer het naar je terug vliegt en zweeft.

If the sword goes beyond the spell range from you, goes out of your sight, or you are not directing it, it returns to you and hovers.

    
antwoord gegeven 14.09.2017 / 13:43
-1

Het lijkt erop dat het de bedoeling was om het zwaard te laten aanvallen zolang de tovenaar beslist om door te gaan met aanvallen (dat staat niet expliciet vermeld maar het is logisch dat dit een gratis actie is). Dus als de tovenaar deze beslissing niet kan nemen (alsof hij verbluft is, versteend, dood ...) zou het zwaard naar hem terugkeren en zweven.

De enige manier om hier echt zeker van te zijn, is naar Word of God, maar voor zover ik weet, is er niets over deze betovering.

    
antwoord gegeven 14.09.2017 / 11:09