Kan goddelijke slag niet dodelijk zijn?

11

Een van mijn spelers voert aan dat hij een ander wezen onbewust kan slaan in plaats van hem te doden wanneer hij een goddelijke slag gebruikt, wanneer het ervoor zorgt dat de wezens pk tot 0 of lager vallen. Ik heb in mijn campagne al beslist dat het niet als niet-dodelijk kan worden verklaard, maar ik wilde zien of ik de juiste oproep heb gedaan.

    
reeks bloodmonarcy 09.07.2015 / 08:24

4 antwoord

22

De regel voor het uitschakelen van een wezen is als volgt:

Sometimes an attacker wants to incapacitate a foe, rather than deal a killing blow. When an attacker reduces a creature to 0 hit points with a melee attack, the attacker can knock the creature out. The attacker can make this choice the instant the damage is dealt. The creature falls unconscious and is stable.

Dus de regel is, als je een wezen wilt uitschakelen, moet je deze verminderen tot 0 hitpoints met een melee-aanval. Dat is de enige beperking die wordt gegeven; er wordt niet eens een melee wapen aanval aangegeven.

Divine Smite: Starting at 2nd level, when you hit a creature with a melee weapon attack, you can expend one paladin spell slot to deal radiant damage to the target, in addition to the weapon's damage.

Divine Smite kan alleen worden toegepast op een melee-aanval. Merk op dat het is geformuleerd als extra schade aan de schade van het wapen, in plaats van bijvoorbeeld volledig afzonderlijke schade die toevallig op hetzelfde moment verschijnt als de wapenaanval. Dit betekent dat de schade wordt veroorzaakt door een melee-aanval, dus ja, je kunt een schepsel bewusteloos maken met Divine Smite.

    
antwoord gegeven 09.07.2015 / 08:39
3

Omdat u al hebt beslist dat dit een onmogelijkheid is in uw campagne, is mijn antwoord mogelijk overbodig, maar ik wilde een tegenpunt geven aan het bovenstaande antwoord dat het is toegestaan; om aan te geven waarom het kan worden betwist als niet toegestaan. (Ook omdat @Miniman me aanmoedigde om zijn antwoord uit te dagen.)

Hier is een link naar een eerdere vraag die rechtstreeks te maken heeft met 'Divine Smite' wordt beschouwd als 'extra schade' met het oog op burst / nova-schade, zoals sommigen het noemen.

De relevante beschrijving van Divine Smite is als volgt:

"...to deal radiant damage to the target, in addition to the weapon's damage. The extra damage is 2d8 + 1d8 per Spell Slot level above 1, to a maximum of 5d8.

Goddelijke Smite, en het gebruik van een spell-slot om magische energie uit te halen om, heel plotseling, de stralende schade te laten barsten in aanvulling op de schade aan het wapen is wat ik geloof het een onmogelijkheid maakt om iemand ermee knock-out te slaan. Dat zou betekenen dat ik op Searing Smite zou kunnen gooien, iemand met mijn Warhammer zou kunnen slaan die hen naar 1pk daalt en dan wanneer de 1d6 vuurschade uit mijn wapen explodeert als gevolg van Searing Smite, waarbij het zijn volledige schade aanricht en mogelijk een schepsel met slechts 4 max HP bijvoorbeeld; Ik zeg dat ik het alleen bewusteloos wilde slaan.

Ik heb die optie niet (voor zover ik weet). Searing Smite zou zijn volledige schade van 1d6 behandelen, ongeacht mijn intenties. Als ik een wezen wilde knock-out en mijn eerste aanval nam ze slechts 1, dan zou ik weer moeten slingeren, of wachten tot ik het kon, en voorzichtig zijn om het niet te doden met iets anders dan een melee-aanval.

    
antwoord gegeven 19.07.2015 / 01:36
0

Voortbouwend op sommige van de bestaande antwoorden, en in tegenstelling tot wat sommigen misschien van hun standaardaanname maken, is dit oordeel niet alleen correct, maar er is zelfs een grote subset van magische vermogens die voor 100% in aanmerking komen voor de onbekwaamheidscriteria als we ga RAW.

Zoals Miniman al zei, voor het uitschakelen van een vijand:

Sometimes an attacker wants to incapacitate a foe, rather than deal a killing blow. When an attacker reduces a creature to 0 hit points with a melee attack, the attacker can knock the creature out. The attacker can make this choice the instant the damage is dealt. The creature falls unconscious and is stable.

Waar het om gaat is dat je kunt zeggen dat je dit kunt doen met een melee-aanval, niet met een melee-wapenaanval, aanvalsactie of een andere vergelijkbare beperkende actie. Als we dan de Combat-sectie van de PHB doorverwijzen, onder "Melee Attacks" knikt het ook expliciet naar spreuken

Used in hand--to--hand combat, a melee attack allows you to attack a foe within your reach. A melee attack typically uses a handheld weapon such as a sword, a Warhammer, or an axe. A typical monster makes a melee attack when it strikes with its claws, horns, teeth, tentacles, or other body part. A few Spells also involve making a melee attack.

Als we hier rekening mee houden, dan RAW:

Rechtstreeks gebonden met Divine Smite, maakt hij een melee-aanval, dus op dit punt kiest hij ervoor om er een slag van te maken die niet meer kan werken.

Als hij Thunderous Smite ook gebruikt, begint hij zich te concentreren en als hij een melee-aanval doet, krijgt hij extra schade, waarbij hij ervoor kiest om dat een vernietigende slagaanval te maken.

Als hij een paladijn / ranger multiclass is en Hunter's Mark gebruikt, en een melee-aanval maakt die extra schade aanricht, kan hij ervoor kiezen om het een onbeweeglijke aanval te maken.

Als hij ook een melee-aanval maakte als onderdeel van Casting a Spell dergelijke Greenflame Blade, omdat hij een melee-aanval maakt, kan hij ervoor kiezen dat het doelwit van de melee-aanval onbekwaam is (de andere kerel heeft niet zoveel geluk ).

Als zijn tovenaarspaar een boer met Shocking Grasp heeft gepakt, maakt hij een melee spell-aanval en kan ervoor kiezen om de onwetende lijfeigene uit te schakelen.

    
antwoord gegeven 12.02.2018 / 14:39
-1

Divine Smite is niet magisch, verwar niet dat je spell-slots moet gebruiken door expliciet te vermelden dat het vermogen magisch is of magische energie gebruikt. Om als magisch te kunnen worden bepaald, moet het expliciet als zodanig worden vermeld. Divine Smite is dat niet.

The wording for Divine Smite (PHB p85) in doesn't specifically indicate that is magical in any way, nor does the description of Spell Slot usage make it magical (PHB p201) thus it is not magical.

Raadpleeg een apart bericht voor meer informatie hierover

Verbeterd Divine Smite werkt op een antimagisch gebied?

Bovendien wordt de schade toegevoegd aan een 'melee'-aanval, het is geen afzonderlijke spreukaanval. De schade wordt beschouwd als toegevoegd aan het wapen en niet als een afzonderlijk effect. Alle smites schade zou, door regels, worden toegestaan om een wezen uit te schakelen, aangezien zij deel uitmaken van de melee aanval. INCLUSIEF SEARING SMITE. De schade gebeurt op hetzelfde moment als de aanval en met het doel het wezen uit te schakelen, is er geen onderscheid tussen hen. Ze komen allebei uit een melee-aanval. Ik zal geen specifieke regels citeren die melee-aanvallen vereisen, aangezien deze hierboven goed zijn gedocumenteerd.

Voor de duidelijkheid: deze notie dat ik Divine Smite of Searing Smite kan gebruiken om een doelwit uit te schakelen, weerhoudt de gebruiker er echter niet van verdere schade aan te richten die mogelijk een deel van het initiërende effect is. Bijvoorbeeld, als ik het doelwit in brand stak met schroeiende smite

PHB 274) - The next time you hit a creature with a melee weapon attack during the spell's duration, your weapon flares with white-hot intensity, and the attack deals an extra 1d6 fire damage to the target and causs the target to ignite in flames. At the start of each of its turns ... on a failed save it takes 1d6 fire damage...

De gebruiker valt bewusteloos tijdens de bocht die ik gebruikte Searing Smite, maar ze steken ook in vlammen in.

Als niemand ze uitschakelt, nemen ze op hun beurt 1d6 vuurschade van de vlammen (geen melee-aanval) en sterven ze of beginnen ze met het redden van de dood.

    
antwoord gegeven 30.09.2016 / 21:50