Kan iemand aanvallen op schade nadat hij een tegenstander heeft gegrepen?

6

De regels voor het vastgrijpen zijn zeker ... licht. Stel dat iemand een extra aanval heeft:

  • Stel dat iemand met succes een tegenstander heeft gegrepen bij zijn eerste aanval, kan men dan een normale aanval uitvoeren met zijn Extra Attack? Tegen de gegrilde tegenstander of tegenstander binnen handbereik? Beperkingen op wapens (bijvoorbeeld alleen met een hand)?

  • Ervan uitgaande dat iemand met succes een tegenstander heeft gegrepen met zijn eerste aanval, kan zijn gegrilde tegenstander (nu met zet 0) een normale aanvalsactie uitvoeren? Tegen u of tegen iemand binnen handbereik?

  • Gebruik voordeel en nadeel (in de lijn van beperking)?

  • Zijn er aanrijdingsspecifieke aanvallen op schade (bijvoorbeeld verstikking)?

reeks Lexible 18.10.2014 / 02:07

2 antwoord

8

Naar de eerste vraag. Ja, "Als je in staat bent om meerdere aanvallen uit te voeren met de actie Aanval, vervangt deze aanval een van hen." (PHB 195) Dus ja je kunt opnieuw aanvallen als je worstelt met je eerste actie. Je bent niet beperkt tot wie je aanvalt, dus iedereen binnen bereik, inclusief de gegrilde tegenstander, is in orde.

Je tegenstander is alleen op zijn plaats bevroren. Dat is de alleen beperking. Hij kan jou of iemand anders aanvallen als ze binnen zijn bereik zijn.

Voordeel en nadeel werken normaal, maar er is niets bijzonders toegevoegd vanwege de grapple.

Niet op dit moment, tenzij u een specifieke functie voor spelling of klasse heeft die deze toestaat. De Grappler-featie voegt bijvoorbeeld extra dingen toe die te maken hebben met de Grappled-conditie, zoals ingetogen toevoegen.

Dus eigenlijk, als onderdeel van je aanvalsactie, kun je iemand pakken, dit alles stelt zijn snelheid op 0. Dat is het zo'n beetje. Er zijn andere dingen die je kunt doen, maar het is grotendeels afhankelijk van het hebben van klassefuncties of -prestaties om dit te ondersteunen. De WOTC-forums hebben veel meer informatie in de Handleiding voor grappers die Ruut wees in zijn antwoord.

    
antwoord gegeven 18.10.2014 / 02:42
5

Om iemand in de maling te nemen, heb je een hand nodig die eraan is gewijd. Anders zijn er geen beperkingen met betrekking tot aanvallen. Ja, je kunt ze aanvallen. Ja, ze kunnen u of iemand anders in de buurt aanvallen.

Zie het alsof je ze bij de schouder hebt gepakt. Ze kunnen niet weggaan tenzij ze je kunnen afschudden, maar anders kunnen ze normaal handelen.

Voordeel / nadeel wordt niet automatisch meegenomen. Er zijn geen speciale moves behalve de Grappler feat (waarmee je ze kunt beperken, wat ook leuk kan zijn en een voordeel kan opleveren).

Een geweldige manier om voordeel te behalen, is door ze vast te pakken en ze vervolgens naar voren te schuiven, wat handig is omdat:

  • Omdat ze gevoelig zijn, hebben ze een nadeel met hun aanvallen. Alle aanvallen die tegen hen worden gepleegd binnen een straal van vijf meter, hebben voordeel. Aanslagen die tegen hen worden gemaakt van meer dan 5 ft hebben een nadeel.
  • Als ze gevoelig zijn, kunnen ze met de helft van hun bewegingen opstaan, behalve ...
  • Als ze worden gegrepen, hebben ze geen beweging

Dus als je ervan uitgaat dat je ze kunt pakken en ze op de vloer kunt kloppen (wat inderdaad twee aanvallen zou zijn), moeten ze aan je grapple ontsnappen of zijn ze goed en echt gespeend.

Zie ook mijn vraag: Heeft Grappling in D & D 5 andere regels dan het voorkomen van verplaatsingen?

Ook hier zijn een hoop fijne details: link

    
antwoord gegeven 18.10.2014 / 02:33