Kan een geestelijke herhaaldelijk de ondode omkeren?

6

Het is dus eerste editie AD & D. Je wordt ondode. Je valt dan de ondoden aan (ze zijn in het nauw gedreven en kunnen zich niet terugtrekken). Ik begrijp dat ze nu kunnen aanvallen, het draaien wordt verbroken. Hier is de vraag: kan de geestelijke dan, als een kwestie van vechten, ze keer op keer opnieuw draaien?

    
reeks keithd 19.06.2018 / 03:07

2 antwoord

6

Geen. De geestelijke krijgt maar één poging om te proberen een bepaalde ondode te draaien.

Dit bit is begraven in de DMG, zichtbaar op twee plaatsen:

  • Aantekeningen hieronder Aanval Matrix III, geestelijken die Undead beïnvloeden (DMG pp.75-76)

    Failure to score the number shown, or greater, means the turning was unsuccessful. No further attempt can be made by the cleric with respect to the particular undead. (Emphasis mine.)

  • UNDEAD DRAAIEN (DMG pagina 65)

    As stated on the Clerics Affecting Undead table, this function may be attempted only once by each cleric.

  • antwoord gegeven 19.06.2018 / 03:24
    2

    Ja. Als je faalt, kun je het niet opnieuw proberen. Maar anders kunt u.

    De verschillende regelvermeldingen met betrekking tot "geen verdere poging kan worden gedaan" volgt onmiddellijk na het beschrijven van een mislukte keerpoging.

    Hoewel niet expliciet beperkt tot alleen fouten daar (bijvoorbeeld door lid te worden van de twee clausules zoals "…the turning was unsuccessful [, and] no further attempt…" ), zijn er andere regels met betrekking tot succesvol draaien:

    Van DMG 1e, p75, voetnoot naar Turning Undead-tabel:

    Good clerics cause the creature to move directly away from his or her person, and stay as far away as possible for not less than 3 nor more than 12 rounds, moving at full speed for the duration if at all possible. The turned undead will be able to come back again, but they are subject to further turning by the cleric.

    Bovendien, DMG 1e, p66, Counter-Affecting:

    Counter-Affecting: A cleric of opposite alignment may attempt to negate the effects of a cleric who has affected undead or other creatures. The table is consulted, and if the countering cleric is successful, the affected undead are freed of the effects of the first cleric's efforts. This counter may in turn be countered, etc. This may continue indefinitely until one or the other cleric fails and is no longer eligible to affect [that] undead et al.

    De bedoeling is duidelijk: als je faalt, kun je het niet opnieuw proberen, maar anders, als om een of andere reden de ondoden opnieuw een gevaar vormen, kun je proberen om opnieuw te draaien. Ik zou zeggen dat dit situaties omvat waarbij het (succesvol) draaien opzettelijk wordt verbroken (bijvoorbeeld binnen 10 minuten naderen zonder kans om terug te trekken, met behulp van ranged-aanvallen, enz.).

        
    antwoord gegeven 11.12.2018 / 08:55