Nee, je kunt het niet afspoelen. Een deel daarvan is waarschijnlijk dat wasmethoden niet volledig effectief zijn, een ander deel is dat er diffusie is in de vrucht en dat de diffusie het sterkst is in de bovenste cellagen. In sinaasappelen is dit de schil.
VanKruve,A.,Lamos,A.,Kirillova,J.,&Herodes,K.(2007,september). Residuen van bestrijdingsmiddelen in commercieel verkrijgbare sinaasappelen en evaluatie van mogelijke wasmethoden . In Proceedings van de Estse Academie van Wetenschappen. Chemistry (deel 56, nr. 3, blz. 134-141).
Hetzelfde papier vond 0.64 mg / kg imazalilgehalte in sinaasappelschil en 0.04 mg / kg in oranje pulp vóór het wassen. De wettelijke toegestane limiet is 5 mg / kg. Dus als je fruit begint met meer bestrijdingsmiddelen dan het hune - en het kan legaal met 8 keer meer worden verkocht - zal het residu zelfs nog hoger zijn.
Als u veilige werkwijzen voor het bereiden van voedsel wilt volgen, moet u biologische citrusvruchten gebruiken voor de smaak. Niet-biologisch fruit kan residuen van bestrijdingsmiddelen bevatten uit de groeiperiode en toch als "onbehandeld" worden geëtiketteerd omdat het niet na de oogst werd behandeld.
Als u alleen de schil eet, kunt u toevallig onder de aanvaardbare dagelijkse dosis van de WGO blijven, die 0,05 mg / kg is (menselijk gewicht, niet vruchtgewicht). Dus als u een man van 75 kg 1 bent, kunt u iets meer dan een halve kilo sinaasappelschil eten (als deze de wettelijke limieten niet overschrijdt) en onder de limiet blijven. Maar 1) u neemt ook het pesticide uit het vruchtvlees in, en hoewel er minder in zit, eet u veel meer pulp dan schil, 2) kunnen wettelijke beperkingen laxer zijn waar u leeft dan in de EU, en 3) je vergiftigt jezelf nog steeds, zelfs als het niet genoeg is om je er ongerust over te maken. Waarom zou u nog meer kankerverwekkend zijn als u het kunt vermijden?
1 het is minder voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd en kinderen