Dwingt geforceerde beweging van een schepsel dat lijdt onder de worstelingstoestand de grijper?

6

Als iemand de worstelingstoestand heeft en vervolgens op een andere manier wordt verplaatst, wat gebeurt er dan met de persoon die het Grappled-effect levert?

In een situatie had de jager met het griezelige vogelmonster geworsteld, een ander personage dat "achter" de jager was wierp Lightning Lure. Het wezen slaagde er niet in zijn Kracht te redden en werd dus naar de werper getrokken. We stonden toe dat de jager zou draaien om de Lightning Lure het wezen te laten trekken.

Was dit een eerlijke lezing van de regels? Omdat Lightning Lure maar een bereik van 15 'heeft, leek het erop dat (bij gebruik van vierkanten) het zou afwijken van:

391.133

tot

391.133

(Sleutel: M onster, F ighter, C aster.)

Ik denk niet dat er extra overwegingen zijn voor het langere bereik van Thorn Whip, maar antwoorden kunnen dergelijke details bevatten.

    
reeks Whinja 01.04.2016 / 20:39

2 antwoord

14

De voorwaarden voor Grappling lijken het eerste deel van uw vraag te beantwoorden:

Grappled
[...]

  • The condition also ends if an effect removes the grappled creature from the reach of the grappler or grappling effect, such as when a creature is hurled away by the thunderwave spell. (Player's Handbook, p. 290)

Dus dat is wat er gebeurt met de persoon die het gegrepen effect levert: hij verliest zijn grapple als het wezen buiten zijn bereik wordt gehouden .

Wat betreft het tweede deel, hier is wat Lightning Lure doet:

You create a lash of lightning energy that strikes at one creature of your choice that you can see within range. The target must succeed on a Strength saving throw or be pulled up to 10 feet in a straight line toward you and then take 1d8 lightning damage if it is within 5 feet of you. (Sword Coast Adventurer's Guide, p. 143)

Tenzij ik het mis heb met de vierkante telling, lijkt je caster te ver weg om het monster te bereiken (spatie 1 = 5 'van hem, spatie 2 = 10', vechter = 15 'en monster = 20'), wat over het bereik van de cantrip.

Als je de caster nu 5 voet dichterbij hebt geplaatst, zou de spreuk werken. Het zou het wezen over de jager smijten en 10 '(of 2 vierkanten) naar het zwenkwiel toe, maar nog steeds in de buurt van de grijper, waardoor de vastgelopen toestand niet wordt beëindigd.

Op een raster zouden de posities veranderen van [monster | fighter | space | caster] naar [space | fighter | monster | caster].

    
antwoord gegeven 01.04.2016 / 22:32
4

Uit appendix A van de PHB, onder Grappling :

  • The condition also ends if an effect removes the grappled creature from the reach of the grappler or grappling effect, such as when a creature is hurled away by the thunderwave spell.

Als de betovering het vastgeraakte schepsel buiten bereik raakt, worden ze niet langer gegrepen. In jouw geval, noem je 15 ft, dat zou het waarschijnlijk uit het bereik van de grijper halen (meestal 5 ft).

    
antwoord gegeven 01.04.2016 / 22:33